Savjeti i planiranje

Investitor dobiva savjete o optimalnom smještaju bazena i strojarnice, odabiru načina izgradnje i unutrašnje obloge, osnovne i dodatne opreme, uređenju sunčališta i prostora oko bazena te o planiranju i načinu održavanja kvalitete vode i opreme.

Da bi bazen na kraju odgovarao Vašim potrebama, nudimo niz usluga od planiranja do završetka izrade uključujući montiranje pokrova i potrebni pribor.

U dizajniranju verzije ne postoje granice, sve je moguće. Oblik bazena, model i oblik stepenica, materijal i oblik rubova te boja i tip folije. Sve možete izabrati po svojem ukusu.

 

Oblik i veličina

Izbor odgovarajuće veličine i oblik bazena prvo je pitanje o kojem kupac razmišlja kod odabira bazena. Ako razmišljate o gradnji privatnog bazena, koji nije dio projekta, poželjno je razmisliti o svrsi korištenja i zahtjevima koje treba ispunjavati Vaš bazen. Prije svega na pitanje TKO? će uglavnom koristiti bazen i ŠTO? od njega očekujete. Naravno da će drugačije izgledati bazen namijenjen obitelji s malom djecom, a drugačije bazen namijenjen za aktivne ljudi koji od njega očekuju korištenje u sportske svrhe.

 

Izbor idealnog mjesta

Gradnja bazena je dugoročno rješenje, te je potrbno izabrati mjesto gdje će se bazen nalaziti. Kod vanjskih bazena, bazen smještamo na mjesto koje je dnevno najviše osunčano. Potrebno ga je smjestiti dalje od visokog drveća i zelenila, tako da sunce obasjava bazen tokom većine dana. Uz bazen također mora biti i dovoljno prostora za odmor.

Ako je u blizini podrum ili suteren, možete u taj prostor smjestiti uređaj za filtriranje. Ako razmišljate o natkrivanju kod izgradnje bazena ili u budućnosti potrebno je računati na mjesto za tračnice, uobičajeno na dužoj strani bazena. Tako da je stepenište najbolje u tom slučaju postaviti na jednoj od kraćih strana ili u kutu bazena.

 

Izbor tehnologije (skimmer ili preljev)

Savršeni filter vode srce je svakog bazena, a protjecanje vode treba dobro razmotriti. Vrlo rado ćemo sa Vama razgovarati o vašim potrebama i pronaći odgovarajući sustav filtra za vas. U današnje vrijeme se u području bazenske tehnike koriste dva osnovna tipa tehnologije filtriranja bazenske vode, filtracija sa skimmerom ili filtracija sa preljevom. Filtracija sa skimmerom je manje zahtjevna varijanta rješenja i koristi se najviše u privatnim vanjskim bazenima. Karakteristika bazena sa skimmerom je nivo vode cca 10-15 cm niži od okolnog terena.

 

Kupola ili pokrivač

Sigurnosne mjere za zaštitu djece i protiv zagađivanja u gradnji bazena su vrlo bitne. Odlučili ste se za kupolu ili pokrivač?. Mi ćemo Vas savjetovati o tome i obaviti instalaciju odabrane metode

 

Pribor

Završna obrada se provodi do najmanjeg detalja. Prema vašim osobnim potrebama i zahtjevima, možemo u funkciju dovesti vaše tražene dodatke poput ; jetstreama (vodene mlaznice), rasvjete, grijanja, procesiranja vode, tuša na solarnu energiju te bazenskog robota za čišćenje.

 

Obnova bazena

Čak i najbolji bazeni moraju biti sanirani. Trebate jednostavnu zamjenu folije ili cijelu obnovu bazena? Nudimo Vam stručne usluge najviše kvalitete izrade.