Prodaja bazenske opreme

Nije važno je li to bazen s PVC folijom, keramičkom oblogom, školjka ili montažni. Isto tako nije važno je li bazen vanjski ili unutarnji, s sustavom na skimer ili preljevni. Svi bazeni imaju nešto zajedničko.

Nije važno je li to bazen s PVC folijom, keramičkom oblogom, školjka ili montažni. Isto tako nije važno je li bazen vanjski ili unutarnji, s sustavom na skimer ili preljevni. Svi bazeni imaju nešto zajedničko.

Svi bazeni moraj biti opremljeni osnovnom potrebnom hidrauličkom opremom koju preme funkciji dijelimo na :

- površinski unos vode (skimer ili preljevni rub),

- mehanički filtracijski uređaj za uklanjanje grubih čestica,

- distribucijski sustav za povratak filtrirane vode u bazen (cijevi i mlaznice),

- podni odvod za pražnjnje bazena.

Hidraulička oprema mora biti korektno odmjerene s obzirom na količinu vode i oblik bazena. Mora osiguravati pravilno miješanje i dovoljnobrzo filtriranje bazenske vode.

Bazen sa skimmerima

Budući da je investicija u preljevni bazen mnogima nedostupna, razvio se sustav bazna sa skimerom. Skimer je površinska usisna mlaznica s preklopom koja kompenzira razinu vode u bazenu. Iza nje se skuplja usisana prljavština (veće čestice uhvate se na mreže a sitnije idu dalje do filtra). Voda se pumpa iz skimera do filtra i onda se distribuira do mlaznica koje se nalaze na zidu bazena. Za bazene sa skimerima je karakteristično da je voda 5-15 cm niža od ruba bazena (ovisno o tipu skimera) Kako je voda niže, volumen plivača se kompenzira pomoću samog bazena zbog čega nema potrebe za kompenzacijskim bazenom i opsežnom preljevnom infrastrukturom. Još jedna razlike je u tom što se voda gura iz mlaznica s jedne strane prema skimeru na drugoj strani bazena. ovdje je posebnu pozornost potrebno namijeniti zamkama koje nađemo kod jeftinijih provedbi bazena gdje se voda gura samo na površini što nije dovoljno za volumensku količinu miješanja vode.

 

Bazenska pumpa

Bazenska pumpa predtavlja srce bazena jer osigurava kretanje vode po sustavu. Pumpa se sastoji od grubog pre-filtra, ulaznog i izlaznog priključka za cijevi te turbine koji pokreće električni jednofazni motor. Ovdje je potrebno obratiti posebnu pažnju na karakteristike pumpe jer ona radi 10-16 sati dnevno.

Cijevna instalacija

PVC cijevi povezuju bazenske hidrauličke elemente u cjelinu. cijevi izvan strojarnice moraju biti najviše kvalitete jer će trajno ostati zakopane. Te cijevi mogu biti ili pružne ili čvrste. Instalacija u strojarnici izvodi se pomoću tvrdih cijevi koje e poveže s elementima za spajanje. Ventili odvoje bazensku instalaciju od opreme.

Bazenske strojarnice

Svakome bazenu je potrebno dodatno mjesto! 

Strojarnica bazena je mjesto gdje je spremljena, odnosno fiksno potavljena bazenska oprema. U strojarnici je veći dio Vaše investicije stoga se izvođenju treba posvetiti pažnja tako da strojarnica nudi najbolje uvjete za djelovanje opreme. Strojarnice mogu biti locirane u kući, podrumu ili kućici u vrtu. Ukoliko toga nema moguća su slijedeća rješenja ; izvedba zidane strojarnice pored bazena ili montažna strojarnica.

Strojni dio bazena (filteri, pumpe,...) lociran je u STROJARNICI koja mora osigurati slijedeće uvjete :

 • prostor mora biti suh, ventiliran i izoliran
 • zaštićen od mogućih poplava, podzemne vode i sl.
 • podni sifon mora se nalaziti na najnižoj točci,
 • priključci : voda, struja, kanalizacija,
 • dostupan i prikladno uređen

 

Kemijska priprema vode i ostala automatizacija

Bazenska voda je vrlo osjetljiv medij koji se stalno mijenja zbog vremena, temperature i količini kupača. Za bezbrižno kupanje i vaše zdravlje je bitno da su parametri uvijek pravilni. Način dezinfekcije smo pažljivo odabrali na temelju redovite suradnje i konzultacija sa stručnjacima iz kemijske struke.

PoolManager - Automatska kemijska obrada i dezinfekcijska bazenske vode (pH i tekući klor)

Nije važno ima li voda 0 ili 30 stupnjeva, nije ni bitan ni broj kupača. U bilo kojem trenutku kvaliteta vode je optimalna. Automatika omogućuje precizno i točno mjerenje u svakom trenutku uz dodavanje kemikalija u bazen. Automatizacija radi na principu kontinuiranog mjerenja pH (0-14pH) i Redox (0-1000mV) parametara i automatskog doziranja pomoću elektromagnetskih membranskih dozirnih crpki. Ta automatika je dokazano najpouzdanija, najtočnija, jednostavna za uporabu te ekonomična.

Pribor za automatski rad bazena

Sredstvo protiv algi i za bistrenje vode - nakon određenog vremenskog intervala dodaje se Algicid koji spriječava nastanak algi

Automatsko pranje filtra - u filteru se skuplja sva prljavština iz bazena te je potrebno redovito čišćenje svakog tjedna kako bi njegova učinkovitost bila optimalna

Elektromagnetski regulator nivoa vode - razina vode održava se pomoću elektronskog mjernog regulatora s sondom u skimeru, priljev iz distribucijske mreže omogućava elektromagnetski ventil s pre-filterom.

Bazenski krovovi

Zbog velikih razlika između vremenske prognoze i realne situacije, osigurajte si ugodne temperature i besplatno grijanje u danima kada je sezona kupanja prema mišljenju meteorologa već završena. Rješenje nije domaća meteorološka postaja već BAZENSKI KROV!

Koje promjene na bolje još nudi bazenski krov?

 • produžetak sezone kupanja za tri do četiri mjeseca
 • plivanje ispod krova na toplijim tmperaturama
 • zaštita od vjetra
 • minimalno ohlađenje vode preko noći zbog dobre izolacije
 • sigurnost djece i kućnih ljubimaca od pada u vodu
 • zaštita vode od prljavštine (lišće, pelud, insekti)
 • manje posla usisavanjem koje je potrebno samo još 2-3 puta mjesečno
 • zimi se voda neće smrznuti i stoga ju neće biti potrebno mijenjati