Kakav bazen želim?

filtro-laminato-a-sabbia-perla-per-piscine-residenziali

filtro-laminato-a-sabbia-perla-per-piscine-residenziali

To je prvo pitanje koje si morate postaviti prije odluke o izgradnji bazena. U nastavku navedeno je nekoliko ključnih pitanja na koja morate znati odgovor prije početka gradnje bazena.

Vanjski bazeni i unutarnji bazeni

Želite bazen u kojem ćete pronaći osvježenje tijekom vrućeg ljeta, ili bazen u kojem ćete uživati tijekom čitave godine ?

Vanjski bazeni
Ukoliko nemate namjeru bazen koristiti tijekom zime, jednostavno se odlučite na vanjski bazen. Tijekom vrućih proljetnih dana bazen se može koristiti za odmor i opuštanje svako poslijepodne ili tijekom vikenda odnosno slobodnih dana. Iako se vanjski bazeni upotrebljavaju većinom tijekom ljeta, sezonu kupanja može se produžiti upotrebom bazenskih kupola ili dogrijavanjem vode uz kombinaciju sa termopokrivačem.

Unutarnji bazeni
Ukoliko planirate koristiti bazen tijekom čitave godine, unutarnji zatvoreni bazen je pravo rješenje za vas. Kada je bazen izgrađen unutar zgrade, može ga se koristiti tijekom čitave godine, posebno u zimskim mjesecima kada su dani kratki a poslijepodnevne šetnje otpadaju. U većini slučajeva bazen je dio wellness prostora zajedno sa masažnim bazenom ( whirlpool-om ), saunama i napravama za razgibavanje, koje su odličan izbor za zimski period kada je manja mogućnost razgibavanja u prirodi.

Gradnja bazena – Želite bazen izgraditi sami ili gradnju prepustiti stručnjacima?

Ukoliko bazen želite izgraditi sami, uz čim manje troškove, možete upotrijebiti već pripremljene KIT komplete, ili elemente za bazen u potpunosti izabrati prema vašim željama. Ili želite gradnju u potpunosti prepustiti stručnim osobama? Možda želite nešto između, znači određeni dio bi sami odradili, a ostalo prepustili stručnjacima? 

Bazen sa skimmerima ili bazen sa preljevnim kanalom?

Želite li nešto jeftiniji bazen sa skimmerima, ili skuplji i prestižniji bazen sa preljevnim kanalom? Više o razlici između ova dva modela bazena možete pronaći ovdje.

Iz čega će biti izgrađen bazen?

Po tehnologiji gradnje i upotrebi materijala razlikujemo više vrsta bazena kao : Betonski bazeni, poliesterski bazeni, bazeni sa folijom (LINER), montažni bazeni, INOX bazeni. Više o vrstama bazena možete pronaći ovdje.

Što sa održavanjem bazena nakon izgradnje?

Nakon izgradnje bazena potrebno je voditi brigu o čistoći bazena, kao i o dezinfekciji vode u bazenu. Možete se opredijeliti za ručno održavanje ili ugraditi neku od automatika za održavanje vode u bazenu.

Kome će sve biti namijenjen bazen?

Da li će to biti bazen za osobnu upotrebu ili će služiti za turističke namjene (seoski turizam, penzion, mini hotel, apartman,...). Ukoliko planirate bazen koji će biti namijenjen za javnu uporabu, svakako je bolje da projektiranje, gradnju i opremanje prepustitie stručnim osobama.